Nöjda djur med borstar från HAPPYCOW

 

Vill du öka djurhälsan, komforten och produktionen i din besättning? Med borstar från HAPPYCOW kan du snabbt och lätt förbättra alla tre.

På P. Lindberg har vi valt att sälja alla borstar i HAPPYCOW-serien från tyska Kerbl, då vi tycker att de borstarna är de allra bästa. Alla borstarna är lätta att montera och underhålla. Alla metalldelar är galvaniserade och borsten är av hög kvalitet och rätt styvhet för att stimulera blodcirkulationen samtidigt som djuret blir lugn och ren i pälsen.

Du hittar hela vårt sortiment av koborstar här


Djurvälfärd

Djur som har tillgång till borstar är mindre stressade och upplever ett högre välbefinnande.

Sund besättning

Genom daglig användning av borstar kan du minska förekomsten av parasiter och hudsjukdomar och öka blodcirkulationen.

Ökat produktionsresultat

Genom att minska stress och ohälsa i din besättning kommer du att uppleva en förbättring av produktionsresultaten.


 

Koborste, grisborste, hästborste eller fårborste?

Att montera en fast eller roterande borste i sitt stall är något som alla djur verkligen njuter av. På P-Lindberg tycker vi att alla djur ska må bra varje dag och att deras liv ska vara så naturligt som det går.

Kor, grisar, hästar, får och andra djur har naturliga beteenden som ska bibehållas i en stallmiljö. Ett av beteendet är att skrubba huvudet och övriga kroppen. I naturen har de möjlighet att använda träd, buskar och stenar för att klia sig mot.


VÄLJ DEN BORSTE SOM PASSAR DITT BEHOV

HAPPYCOW-serien består av ett antal olika modeller som täcker de allra flesta behov. Vilken modell som är rätt val för dig beror på vilka djur och vilken budget du har och så klart vilka funktioner du vill ha. Nedan följer en guide på de modeller vi har i sortimentet.

 

Roterande borstar

Swing-serien

Swing-serien passar dig som vill ha det bästa både vad gäller kvalitet, funktionalitet och resultat.

Borstarna från Swing-serien har en unik form och borsten är placerade optimalt så att borsten enkelt kan rengöra djuren från huvud till svansrot.

De är åtkomliga från alla håll, vänder åt alla håll och i nästan vilken vinkel som helst. I stort sett kan hela djurets kropp borstas. Borstens sätt att röra sig är speciellt utformad för att ge det optimala trycket så att det känns mest bekvämt för djuret. Borsten stannar automatiskt om det blir för mycket motstånd vilket förhindrar skador på både djur och utrustning. Den varierande rotationen gör också att borsten slits jämnare än om borsten vore statisk.

Designen är robust och hållbar så borsten kan användas många timmar varje dag. I en mjölkbesättning räknar man med att en ko vanligtvis använder en borste ca 10 minuter varje dag. Om du har 50 kor översätts det till en drifttid på över 8 timmar varje dag. Det kräver mycket av både motorn och själva konstruktionen.

Användarvänligheten är också på topp med enkla inställningsmöjligheter och lågt underhållsbehov. Du ställer enkelt in hur länge borsten ska gå, från 10 till 300 sekunder.

Swing-serien består av 3 typer av borstar:

 

HAPPYCOW Uno

HAPPYCOW Uno är en väggmonterad borste för vuxna djur där borsten aktiveras av tryck. Borsten är av hög kvalitet och roterar åt olika håll varje gång för att maximera hållbarheten. Formen på borsten gör den extra bekväm för djuren att använda och gör rengöringen extra effektiv. För ökad säkerhet stannar borsten automatiskt om trycket är för högt.

Borsten ställs enkelt in för att köras i intervaller på 10 till 300 sekunder. Du kan därför enkelt ställa in den så att den går under den tid dina djur faktiskt använder borsten. På så sätt slipper du slösa med el.

Se mer här

HAPPYCOW Duo

HAPPYCOW Duo är för dig som vill ha en effektiv och noggrann borstning för dina djur. Det är en väggmonterad, galvaniserad modell med en borste för vuxna djur. Den består av två borsthuvuden som ser till att djuret borstas både ovanpå och på sidan samtidigt. Borstarna är designade för att vara bekväma för djuren att använda. Du kan ställa in borsten så att den går i 10 till 300 sekunder. Riktningen ändras regelbundet så att borsten slits jämnt. Borsten aktiveras av tryck men stannar även om trycket blir för högt tryck så ingen kommer till skada.

Se mer här


Manuella borstar

Om du har många djur eller har ett stort stall kan det vara en bra idé att placera extra borstar i stallet. Då behöver djuren inte vänta på att borsten ska bli ledig och därmed skapa kö och stopp i stallet. De manuella borstarna kräver ingen el så de kan fritt placeras både inomhus och utomhus.

Stolpborstar

En stolpborste är perfekt för både inom- och utomhusbruk. De är robusta och metallkonstruktionen som är galvaniserad tål även tuffa väderförhållanden. De fästs med bultar och kan därför användas på många typer av underlag.

Stolpe Mini är 90 cm hög och passar till kalvar, hästar, får och getter.

Stolpe Maxi är 150 cm hög och passar till kor, hästar och får.

Se mer här

HAPPYCOW Free

Happycow free är ett bra mellanting mellan en roterande och en fast borste. Borsten är extremt robust och har ingen motor, så den kan fritt användas både inomhus och utomhus. Den är väldigt lik våra roterande borstar men djuret måste vända borsten själv på Free-modellen. Djuret blir både borstat och aktiverat eftersom de flesta djur kommer att tycka att det är både underhållande och stimulerande.

Se mer här

Diverse borstar

Den här dubbelborsten med fjäderupphängning på den övre borsten är extremt robust och hållbar. Den kan användas av vuxna kreatur, grisar eller andra liknande djurslag. De två borstarna låter kon borsta både ryggen och sidan på en gång, med en mycket stark fjäder.

Se mer här

Den här robusta och lättplacerade borste är otroligt mångsidig. Den kan användas av kor, kalvar, gris, får, getter och hästar. Borsten är särskilt bra för rengöring/vård av djurens huvud- och halsparti. Den kan enkelt installeras på de flesta platser och underlag, både inom- och utomhus.

Se mer här

Du hittar hela vårt sortiment av koborstar här