Integritetspolicy

När du handlar från P. Lindberg A/S – Sverigefilial (Danmark), org. Nr 516405-9643, ger du oss tillåtelse att använda din information. Denna Integritetspolicy är till för att beskriva vilken information vi samlar in, varför vi gör det och vad vi använder den till. Det här är viktigt, inte bara för att försäkra dig om säkerheten med dina personliga uppgifter, utan också att rutinerna gällande detta, hos P Lindberg A/S – Sverigefilial (Danmark), överensstämmer med den nya Dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation – GDPR) som kommer verkställas från och med 25 maj 2018.

Denna Integritetspolicy gäller för följande domän: https://www.p-lindberg.se

Vad omfattar Dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation - GDPR)?

I juridiska termer är GDPR en EU-lagstiftning som syftar till att stärka och förena dataskyddsregler och rättigheter till förmån för EU-medborgare. Med andra ord, för att ge kontroll över personuppgifter tillbaka till användaren. Positiva nyheter för individen, men samtidigt komplexa utmaningar för företagen.

De nya reglerna gäller alla organisationer (av vilken storlek som helst) som tillhandahåller varor och tjänster till EU eller som använder spårteknik (som cookies eller spårningspixlar) för att övervaka EU-användarnas beteende.

Medan teorin är enkel är lagen tät och komplex och kräver en övergripande förståelse för de uppgifter du samlar in, vare sig det är personligt eller inte, om hur du lagrar och använder dem och hur du lämnar ut eller tar bort data på begäran. För att göra det måste man titta på varje enskild process och rad programkod för att beskriva de olika dataprocesserna.

I de flesta fall kräver din datainsamling ett giltigt samtycke efter den 25 maj - inte bara framåt, men också från alla dina befintliga användare. Under GDPR kan samtycke inte underförstås eller utläsas från någons handlingar. Istället måste giltigt samtycke vara specifikt för de uppgifter som samlas in med en otvetydig bekräftande åtgärd.

1. Personliga uppgifter – Vad vi samlar in och varför

Vi erbjuder vissa webbplatsfunktioner, tjänster, applikationer och verktyg som endast är tillgängliga genom användning av följande spårteknik. Du kan alltid blockera, ta bort eller inaktivera dessa tekniker om din webbläsare, installerad applikation eller enhet tillåter det. Om du avvisar cookies eller annan liknande teknik kan du dock inte utnyttja vissa webbplatsfunktioner, tjänster, program eller verktyg.

I allmänhet tillåter dessa tekniker våra webbplatser, tjänster, applikationer och verktyg att lagra relevant information i din webbläsare eller enhet och senare läsa informationen för att identifiera dig för våra servrar eller interna system. I tillämpliga fall skyddar vi våra cookies och annan liknande teknik för att säkerställa att endast vi och/eller våra auktoriserade tjänsteleverantörer kan tolka dem genom att tilldela dem en unik identifierare som endast är konstruerad för tolkning av oss.

Den här webbplatsen samlar in och använder personlig information av följande skäl:

1.1. Google Analytics (GA)

Liksom de flesta webbplatser använder den här webbplatsen Google Analytics (GA) för att spåra användarinteraktion. Vi använder dessa data för att bestämma hur många personer som använder vår webbplats för att bättre förstå hur de hittar och använder våra webbsidor och ser deras resa via webbplatsen.

Även om GA registrerar data som ditt geografiska läge, enhet, webbläsare och operativsystem identifierar ingen av dessa uppgifter dig personligen. GA registrerar även datorns IP-adress som kan användas för att identifiera dig personligen, men Google ger oss inte tillgång till det här. Vi ser Google som en dataprocessor för tredje part (se avsnitt 2 nedan).

GA använder sig av cookies, detaljer om vilka finns att läsa i Googles utvecklarhandböcker.

För din information använder vår webbplats analysen.js-implementeringen av GA.

Inaktiveras cookies i din webbläsare stoppas GA från att spåra någon del av ditt besök på sidor på den här webbplatsen.

Läs mer om Google Analytics.

1.2. Google Tag Manager (GTM)

Vi försöker ständigt förbättra kundupplevelsen på vår webbplats genom att ge besökare mer personliga och riktade kampanjer och erbjudanden. För att göra det använder vi Google Tag Manager (GTM).

GTM är ett litet kodstycke som hjälper oss att spåra användarbeteendet på våra webbplatser och sedan överför datan till vårt Google Analytics-konto. Därefter är alla data perfekt organiserade och redo för att vi ska kunna bedöma och granska eventuella förbättringar av webbplatsen och remarketingkampanjer.

Vi ser Google som en dataprocessor för tredje part (se avsnitt 2 nedan).

Läs mer om Google Tag Manager.

1.3. Nyhetsbrev via E-brev

Om du väljer att delta i vårt nyhetsbrev, skickas den e-postadress du registrerat till oss vidare till Mailchimp som ger oss e-postmarknadsföringstjänster. Vi ser Mailchimp  som en dataprocessor för tredje part. Din e-postadress kommer dessutom, utöver Email Platform, bli lagrad i vår backend-databas.

Din e-postadress kommer att lagras inom vår egen, och i Email Platforms, databas så länge vi fortsätter att använda Mailchimps tjänster för e-postmarknadsföring eller tills du specifikt begärt borttagning från listan. Du kan göra detta genom att använda Avregistrera mig-länkarna i alla nyhetsbrev som vi skickar till dig eller genom att begära borttagning via e-post. När du begär avregistrering via e-post, skicka din e-post till oss med hjälp av det e-postkonto som är registrerad i e-postlistan.

Medan din e-postadress förblir inom vår egen, och i Mailchimps, databas får du regelbundna e-postmeddelanden med nyhetsbrev från oss. Våra nyhetsbrev kommer att hålla dig uppdaterad om våra senaste produktmeddelanden, kampanjer och nyheter.

1.4. Spårning av E-brev

För att bättre förstå hur våra användare använder våra nyhetsbrev spårar Email Platform användarens handlingar. Email Platform spårar om nyhetsbrevet öppnas, vad du klickar på, om du prenumererar eller registrerar om din e-postadress är ogiltig.

1.5. Cookies på webbplatsen

Vi behandlar information som samlas in av cookies och annan teknik som icke-personlig information. I den utsträckning som IP-adresser eller liknande identifierare anses vara personliga uppgifter enligt lokal lag behandlar vi även dessa identifierare som personlig information.

I likhet med att icke-personliga uppgifter kombineras med personlig information behandlar vi den kombinerade informationen som personlig information i enlighet med denna Integretspolicy.

P. Lindberg A/S – Sverigefilials webbplatser använder följande cookies – gå till vår cookie policy sida

1.6. Login

Om du har en inloggning på vår hemsida samlar vi automatiskt in och lagrar data relaterad till all inmatning eller inlämning du tillhandahåller via webbplatsen - inklusive beställning och skapandet av ett konto.

När du loggar in på vår hemsida lagrar och skyddar vi automatiskt innehållet du tillhandahåller med hjälp av våra tjänster, t.ex. Beställning.

Se avsnitt 3. nedan för att lära dig mer om hur vi lagrar din information och hur länge den finns kvar i våra databaser.

2. Våra tredje parts dataprocessorer

Vi använder ett antal tredje parts leverantörer och tjänster för att behandla personuppgifter för vår räkning. Dessa tredje parter har valts noggrant och alla följer de lagstiftning som anges i EU:s allmänna dataskyddförordning 2018 (GDPR).

3. Hur länge lagrar vi din information?

Vi kommer behålla dina personuppgifter under den tid som är nödvändig för att uppfylla de ändamål som anges på vår "Samtycksida". Syftet är att hålla dig uppdaterad om nya produktlanseringar, kataloger, kampanjer och annat inspirerande innehåll.

Du kan alltid kontakta oss om du vill att dina personuppgifter raderas från våra databaser (se avsnitt 6). Vi kommer att agera utan onödigt dröjsmål (och under alla omständigheter inom 14 dagar, även om detta kan förlängas i specifika fall).

4. Dataöverträdelser

Vi kommer att rapportera eventuella olagliga dataöverträdelser via den här webbplatsens databas eller databasen från någon av våra tredjepartsleverantörer till alla relevanta personer och myndigheter inom 72 timmar efter överträdelsen om det framgår att personuppgifter lagrade på ett identifierbart sätt har stulits.

5. Registeransvarig

Registeransvarig för den här webbplatsen är: P. Lindberg Maskinforretning A/S,  ett dansk aktiebolag med org. nr (CVR): 2590 3110 med registrerad adress:

P. Lindberg Maskinforretning A/S

Sdr. Ringvej 1

6600 Vejen

[email protected]

www.p-lindberg.dk

6. Rätt till åtkomst och radering av dina uppgifter

Vänligen kontakta oss om du vill begära tillgång till din personliga information lagrad i våra databaser. Vi kommer att återkoppla utan onödigt dröjsmål (och under alla omständigheter inom 14 dagar från mottagandet av din begäran, även om detta kan förlängas i specifika fall).

När en sekretessfråga eller åtkomst/nedladdningsförfrågan har mottagits har vi ett dedikerat team som samordnar kontakterna och agerar för att ombesörja den specifika frågan du har inkommit med. Vid eventuellt svårare frågeställningar kan vi behöva komplettera dina uppgifter – och kommer då att återkomma till dig.

Om du vill att dina personuppgifter ska raderas från våra databaser, skicka ett mail till [email protected]

7. Sekretess

Om du har några frågor eller funderingar om Integretetspolicy eller databehandling eller om du vill göra en anmälan om en eventuell överträdelse av de lokala personuppgiftslagarna, kontakta oss:

P. Lindberg A/S – Sverigefilial (Danmark)

Myrangatan 4

745 37 ENKÖPING

[email protected]

www.p-lindberg.se