Koborste HappyCow - Uno

Art. 9066839
Från leverantör

Frakttillägg

Koborsten Uno är en väggmonterad diagonal enkelborste som passar alla raser av fullvuxna kreatur. Den konisk/konformade formen på borsten gör att den når både kons huvud, kropp, svans och rygg. HappyCow Uno kan monteras på en vägg i stallet och aktiveras så fort kon rör vid borsten. Själva borsten har polypropenborst, längden är 84 cm och diametern är 50 cm upptill och nedtill och 27 cm i mitten. Borsten roterar med 46 varv/minut, med en fabriksinställning på att köra i 60 sekunders intervaller. Det solida väggfästet är tillverkat av galvaniserat stål. Tekniken sitter väl skyddad i höljet på fästet.

Att montera en koborste i stallet ökar trivseln bland dina djur. När en ko använder borsten stimuleras blodcirkulationen och ämnesomsättningen ökas. Ökad djurvälfärd ger i sin tur en sund besättning och bidrar till ett ökat produktionsresultat.

När du väljer vilken borste du ska installera i ditt stall finns det flera saker du bör tänka på:
- Vilka djur ska använda borsten?
- Var ska borsten monteras?
- Ger borsten tillräckligt med motstånd för att vara effektiv?

Det finns borstar i varierande storlekar som antingen monteras på väggen på golvet eller ner från taket. Har du både kalvar och kor kan du välja att antingen köpa borstar som kan användas av hela besättningen eller köpa en stor borste till korna och en mindre till kalvarna. Om dina djur är av en stor ras bör du vara uppmärksam på om borsten är tillräckligt stark för att ge det motstånd som krävs. Och till sist måste man tänka på monteringsplatsen så att man slipper 'trafikstockningar' i stallet.  Hur mycket plats du har i gångarna kan också vara avgörande för om det ska vara en enkel, vertikalt hängande borste eller en dubbelborste med en horisontell och en diagonal borste monterad på väggen.

Specifikationer:
Spänning: 230V/50 Hz
Effekt:  0,37 kW
Klassning: IP56
Varvtal: 46 varv/minut
Rotationstid: 10-300 sekunder
Mått: H190 x B49 x D134 cm
Vikt: 105 kg
Borstdiameter: 27-50 cm
Borstlängd: 84 cm
Borstmaterial: Polypropylen (PP)

Relaterade artiklar

Liknande produkter

Rekommenderade för dig