Pinewood orange logo


Pinewood, skandinavisk design av hög kvalitet

Pinewood är klädmärket för friluftskläder som alla friluftsmänniskor älskar!

Du hittar vårt stora utbud av Pinewood-kläder på denna sida. P-Lindberg har valt att bli Pinewood-återförsäljare, då de liksom vi levererar produkter med hög kvalitet till konkurrensmässiga priser. Om du älskar att vara ute i naturen ska vädret inte vara ett hinder. Därför har vi ett stort utbud av kläder för alla väder och de flesta aktiviteter.

Se alla produkter

 

Jakt

 

Outdoor

 

Hundsport

Hållbarhet

Som friluftsmänniska vet du hur viktigt det är att ta hand om naturen.

Under många år har textilindustrin varit på den sämre sidan vad gäller föroreningar.

Det vill Pinewood vara aktiva till att ändra på. De tar ansvar och har satt upp som mål att ligga i framkant i kampen mot materialavfall och föroreningar i form av utsläpp av kemikalier och mikroplaster.

Som företag strävar de efter att i så stor utsträckning som möjligt välja material som är hållbara och består av återvunna material vid utvecklingen av nya produkter. Förutom hållbara material väljer de även material av högre kvalitet, för att livslängden ska bli längre. Om kläderna håller längre ska behöver de bytas ut mer sällan och minskar mängden nya kläder som behöver tillverkas och skickas.

För att kläderna ska vara vattenavvisande och ta till sig lite smuts som möjligt behöver de behandlas med impregnering. Pinewood använder Bionic-Finish® Eco, som är en mer miljövänlig och fluorkarbonfri smuts- och vattenavvisande behandling. Det är mindre skadligt för naturen och kläderna förblir lätta och andas efter behandlingen.

 

Man med pinewood sitter vid vatten

JAKT

Jakt är ett mycket populärt intresse i Sverige och utövas av alla typer av människor. Populariteten beror bland annat på de många och goda jaktmöjligheterna. Vår natur är mycket omväxlande och djurlivet rikt och varierat. Vi har stora bestånd av vilt, som älg och vildsvin, rådjur, dovhjortar, bockar, fåglar och rävar. Oavsett vilken form av jakt som ligger dig närmast så är det gemensamma för dem alla att du behöver rätt utrustning av god kvalitet som tål den jaktmiljö du vistas i. Det kan bli kallt på vintern och blött på hösten så dina jaktkläder måste kunna hålla dig varm och torr i många timmar. Därför ska du välja Pinewood, vars jaktkläder är både varma, sköna, tysta och vattentäta. Och sammanfattande för sortimentet är att de är tillverkade i svensk kvalitet för den svenska friluftsmiljön.

Män

Kvinnor

Tillbehör

OUTDOOR

Under de senaste årens utmaningar med nedstängning och hemarbete under arbetstid har riktigt många fått upp ögonen för ett aktivt friluftsliv. Mer och mer av vår fritid spenderas i naturen, långt borta från vardagens stress, stillasittande och rörelse. Vi är så lyckligt lottade som har många möjligheter att komma ut i naturen i vår närmiljö och med friluftskläder från Pinewood är du säkert välklädd för ett aktivt friluftsliv. I Pinewoods friluftskollektion hittar du ett stort utbud av tröjor, byxor, jackor och andra fina kläder för ditt nästa naturäventyr. Du kommer att vara välklädd, oavsett om du vandrar, campar, seglar eller något helt annat.

Män

Kvinnor

HUNDSPORT

Det finns många sätt att stimulera och vara aktiv med din hund. Hundsport omfattar många olika discipliner, såsom agility, rallylydnad, canicross, skidskytte, hunddans, hunddykning, hundfrisbee, flyball, mantrailing/spårning, rörlighet, mondioring, lydnad, lure coursing, följeslagare-, räddnings-, turnering- och slädhundssporter. Dessa sporter har utvecklats mycket under de senaste åren. Allt fler hundentusiaster får upp ögonen för de många fördelarna med att ge hunden och sig själv motion, samtidigt som det stärker bandet mellan människa och hund. För att få ut mesta möjliga kvalitetstid av din tid med din hund och för att kunna koncentrera dig fullt ut måste utrustningen vara i sin ordning. Pinewood har tagit fram de perfekta kläderna för dig som håller på med hundsporter. Kläderna är slitstarka, så du kommer att ha glädje av dem länge, även om du är ute i alla slags väder. Den goda passformen gör kläderna bekväma, så att du kan trivas med att bära dem länge och röra dig ledigt.

Män

Kvinnor