SÅ FÅR DU EN
GRÖN, TÄT OCH FIN
GRÄSMATTA

Drömmer du om en grön, fin och välskött gräsmatta och är trött på mossa i gräsmattan? Hos P. Lindberg hittar du maskinerna och redskapen du behöver för att bekämpa mossa i gräsmattan och få en grön och tät gräsmatta. Samtidigt försvårar du för ogräs, svamp mm. att växa och sprida sig. Och vem vill inte ha en fin grön gräsmatta som är mjuk att gå på och som samtidigt bjuder in till en halvtimmes skön vilopaus i ryggläge?


 

HÄR ÄR VÅRA GODA RÅD TILL EN VACKER, TÄT OCH GRÖN GRÄSMATTA


 Ta bort mossa
 Kontrollera att jorden inte är för sur. PH-värdet ska ligga mellan 6-7
 Efterså, om du ser att det är håligheter i gräsmattan
 Gödsla gräsmattan flera gånger under växtsäsongen
 Klipp ditt gräs regelbundet
 

Mossrivare och vertikalskärare

Mossa uppstår vanligtvis där det finns skugga, för fuktigt och om gräsmattan saknar näring. Första steget på vägen till en vacker gräsmatta är att ta bort mossa och se till att ljus, luft, vatten och gödsel kan nå gräsrötterna. Med vår professionella mossrivare, gräsluftare och vertikalskärare i ett och samma redskap kan du enkelt och effektivt ta bort och bekämpa mossan, och skapa en hälsosam och vacker gräsmatta. Vår lösning är skonsam mot gräset, men effektiv mot mossan. Du kan dra mossrivaren med en ATV eller en trädgårdstraktor.

Du kan givetvis också välja att riva bort mossan för hand med en gräskratta, men de flesta tröttnar snabbt på den metoden. Speciellt om det är en gräsmatta på flera hundra kvadratmeter.

Vi garanterar att du kommer att älska det gröna resultatet. Beställ din mossrivare nu – då är du på god väg till en fin och grön gräsmatta!

Gräsluftare och gödselspridare

Uden ljus, luft och näring får du aldrig en tät, grön gräsmatta. Med vår gräsluftare och gödselspridare kan du enkelt och effektivt tillföra din gräsmatta den nödvändiga luften och syre. Våra gräsluftare har specialdesignade blad som tränger djupt ner i marken och ger gräsmattan optimal luftcirkulation.

Använd gräsluftaren regelbundet för att upprätthålla en frisk gräsmatta som är resistent mot mossa och ogräs. Vår gräsluftare är lätt att använda och kan användas på alla typer av jord. Den kopplas enkelt till en trädgårdstraktor eller ATV.

Gödselspridaren kan givetvis sprida gödsel, men även sand och frön. Du kan också använda den för att sprida salt.

Gräsuppsamlare för trädgårdstraktor

Är du trött på att kratta upp gräs efter gräsklippningen? Med vår professionella gräsuppsamlare kan du enkelt och effektivt samla upp allt gräs, löv mm, och vara säker på att du samlar upp allt gräs och håller gräsmattan ren och snygg. Det ger den också får de bästa förutsättningarna för god tillväxt.

Vår gräsuppsamlare är enkel att montera på en trädgårdstraktor, och du kan tömma den enkelt och snabbt utan att kliva av. Det är också möjligt att komplettera gräsuppsamlaren med en kulhandske så är det även möjligt att montera gräsuppsamlaren efter din ATV.

Gräsmattegödsel

Gödning är viktigt för att hålla gräsmattan frisk och grön. Gräsmattegödsel innehåller de nödvändiga näringsämnena som gräs behöver för att växa och frodas. Kväve, fosfor och kalium är de viktigaste näringsämnena och dessa finns vanligtvis i gödselmedel för gräsmattor.

Gödsel hjälper till att öka grästillväxten, stärker rötterna och gör gräsmattan tätare. Samtidigt bidrar det också till att minska förekomsten av skadedjur och sjukdomar, som gör din gräsmatta trist och tråkig att se på. Gräsmattegödsel säkerställer tillväxten som ökar mängden grönt gräs, ger en tät gräsmatta och förhindrar att gräset blir gult eller brunt.

Gödningen kan också bidra till att öka gräsmattans motståndskraft mot torka och frost. Det kan också bidra till att göra jorden mer bördig och öka mängden organiskt material i jorden. Gödsling är därför viktigt för att hålla en gräsmatta frisk och grön, och för att behålla trädgårdens estetiska värde.

Se vårt utbud av gödningsmedel för gräsmattor här.

Ny gräsmatta

Om du ska anlägga en ny gräsmattan kan du ta en titt på vårt utbud av gräsfrön.

Med vårt urval av gräsfrön kan du enkelt och effektivt få den gräsmatta du vill ha. Våra gräsfrön är utvalda för deras förmåga att trivas i olika klimat och jordtyper. Behöver du efterså eller sköta gräsmattan efter att du tagit bort mossa så har vi även produkterna för det ändamålet.

Ogräsborttagare

Är du trött på att bekämpa ogräs i din trädgård och letar du efter en miljövänlig ogräsborttagare? Med vår professionella ogräsborttagare kan du enkelt, effektivt och helt utan kemikalier, ta bort ogräs och underhålla en sund och vacker trädgård. Här används endast varmvatten för att bekämpa oönskade utväxter.

I P Lindbergs sortiment finns ett stort antal olika ogrässprutor som alla fyller en bred funktion i ditt arbete med ogräsbekämpning i din trädgård.

Här kan du välja på en mängd olika ryggsprutor, med eller utan batteridriven pump, men också handhållna trycksprutor som kan användas till en rad olika uppgifter i din trädgård.

Trädgårdsbevattning

Att vattna trädgården är viktigt för att hålla gräsmattan och växterna friska och levande. Vatten behövs för att transportera näring och syre till växternas rötter och för att hålla jorden fuktig och bördig. Växter använder också vatten för att reglera sin temperatur och för att hålla sina blad och blommor hydrerade.

Vattning hjälper också till att bekämpa ogräs och minskar risken för skadedjur och sjukdomar. Om jorden är för torr kan det göra det svårt för växterna att ta upp näring, vilket kan resultera i stress och skador.

Bra trädgårdsbevattning hjälper till att upprätthålla vattenreserver i jorden så att växterna har tillräckligt med vatten för att överleva perioder av torka. Dessutom kan bevattningen av trädgården bidra till att öka trädgårdens estetiska värde, eftersom växterna kommer att se grönare och friskare ut.

Här hittar du P Lindbergs alla produkter för trädgårdsvattning.