Turfline Blomsteräng, textil

Art. 9065344
 I lager

Leveranstid 5-10 arbetsdagar

En försådd blomsterblandning på textilmatta från Turfline som passar trädgårdens fjärilar. Mattan är bara till att rulla ut på den platsen i trädgården där du önskar ha din blomsteräng. Innehållet räcker till 1 m².

En bra såbädd:
Flowertex duken kan med fördel placeras på näringsfattig jord utan ogräs, annars ska ogräset rensas bort, den översta jordytan ca 5 cm ska vara fuktig. Rulla ut textilduken och anpassa den så att det passar området, tryck ned duken så att den når den fuktiga jordytan. Vattna så att duken är blöt. Fram tills att blommorna blommat ska du vattna 1-2 gånger per vecka, beroende på yttertemperaturen, den ska inte torka ut. Fortsätt med vattningen även när blommorna har slagit ut. Observera att duken kommer skifta färg från grön till gul och sedan till brunt, det är helt naturligt och betyder att duken håller på att brytas ned.

Blandningen innehåller:
Flerårig: Röllika, Röd solhatt, Brudbröd, Jungfrunäva, Prästkrage, Malva och Gullviva.
Ettåriga: Blåklint, Gurkört, Ringblomma, Atlasblomma, Sommarslöja och Judas Silverpenning.
Tvåårig: Blåeld, Gyllenlack, Humle lusern och Afton viol.

Anlägg: från april till september, vänta tills frosten försvunnit ur jorden. Fröna gror bäst vid en jordtemperatur på +15-18°.
Underhåll genom att klippa ned till 10 cm höga efter blomning. Ska inte gödas.

Använd en yta i din trädgård och ge våra insekter en chans att överleva sommaren, blandningen kommer skapa en underbar färgklick i din trädgård.

Relaterade artiklar

Liknande produkter

Rekommenderade för dig