Nyhet

Turfline Blomsteräng - pollen/nektar

Art. 9070046
 I lager

Leveranstid 5-10 arbetsdagar

Turfline blomsteräng, pollen och nektar, är en fröblandning som utvecklats i samarbete med Biodlarförening och är speciellt framtagen för att locka till sig bin och fjärilar. Blandningen består av vilda gräs och blommor som ger bin, fjärilar och andra insekter de bästa förutsättningarna för att söka pollen och nektar i din trädgård. Och om du har ett rikt insektsliv i din trädgård säkerställer du inte bara biologisk mångfald, utan också en god skörd av frukt och bär. Du kan använda Turfline blomsteräng i en begränsad del av din trädgård eller som ett trevligt alternativ till en vanlig gräsmatta - den ser inte bara vacker ut, den kräver också praktiskt taget inget underhåll eller skötsel. Allt du behöver göra är att klippa ner området till en höjd av ca 10 cm efter blomningen, en gång om året. Området behöver aldrig gödslas och blandningen kan sås från april till september.

Blandningen innehåller:
Flerårig lin, ringblomma, blåklint, purpurknipprot, majvallmo, förgätmigej, gullris, klöver, vit prästkrage, nattviol, brudlilja, rödklint, judaspengar, limört, majsmörblomma, fingerborgsblomma, fingerborgsblomma, klöver, rölleka, kronvikja, orange gullris och fjärdingslilja.

Eftersom blomfrön vanligtvis är mycket små kan det vara svårt att så blomfrön över ett stort område på ett jämnt och exakt sätt. Genom att blanda fröna med majskolvgranulat blir sådden enklare, mer exakt och jämn. Turfline blomsteräng för bin innehåller 85% majskolvgranulat och 15% blomfrön.

Innehåll: 0,8 kg. Räcker till ca 80 m².

Relaterade artiklar

Liknande produkter

Rekommenderade för dig