Rainbird Bevattningssystem

Art. 9064602
 Få på lager

Leveranstid 5-10 arbetsdagar

Med bevattningssystemet Rainbird kan du spara mycket tid eftersom du slipper flytta runt vattenspridare och slangar i din trädgård. Du väljer när på dygnet du vill vattna dina blommor eller grönsaker.
I grundpaketet finns ett komplett sprinklersystem till din trädgård som innehåller allt du behöver inför monteringen; 10 st 1/2" pop-up sprinkler, 100 meter PE-slang (Ø25 mm), ett grenrör med 4 utgångar, 10 markeringsflaggor och alla kopplingar för systemet. Sprinklerna har alla en räckvidd/ kastlängd på 6 meter och en effekt på 0,17 m³/timme. Grenröret och övergångarna placeras i den medföljande ventilboxen som grävs ned i jorden nära vattenanslutningen. På boxen finns ett lock som du kan inspektera utrustningen, locket skyddar även mot väder och vind.

Vi rekommenderar att du stegar din trädgård innan du drar i gång med installationen – sätt en markeringsflagga med 6 meters avstånd så du vet vart sprinklern ska grävas ned, du får även koll på att hela trädgården blir vattnad så som du önskar. Spridarna bör monteras i marknivå när de grävs ned. Grundpaketet är beräknat till en area på upp till 350 m², med möjlighet att dela upp trädgården i 4 zoner. Det finns möjlighet att köpa två grundpaket och koppla två manifoldrar till samma vattenanslutning, då täcker du en yta på upp till 700 m². Det finns möjlighet att koppla en elektronisk styrbox till sprinklersystemet, med hjälp av magnetventiler kan vattenanslutningen öppnas och stängas när du önskar. Styrboxen kan programmeras upp till 8 zoner, dvs. max. 2 sprinklersystem/ 700 m². Det finns även möjlighet att köpa en WiFi-modul så att du kan styra din anläggning via din smartphone. Appen är kompatibel med både Alexa och Google Home.

OBS: Kom ihåg att blåsa igenom systemet med tryckluft innan du stänger av systemet för säsongen, då slipper du eventuella frostsprängningar på slangarna.


 

Innehåll:
10 Rainbird sprinkler 1/2"
100 meter Ø25 mm PE-slang
1 grenrör med 4 utgångar
10 markeringsflaggor
14 vinklar
5 övergångar
6 T-koppling
4 kulhanar 1"
1 GEKA push-fit hane 1"
1 ventilbox med lock
1 grön Rainbird skruvmejsel

Relaterade artiklar

Liknande produkter

Rekommenderade för dig