Startset höns - Stort

Art. 9067619
 I lager

Leveranstid 5-10 arbetsdagar

Funderar du på att skaffa höns hemma? Hos P-Lindberg har du möjlighet att köpa ett bra startset för att börja med höns hemma i din trädgård. Oavsett om du bor på landet eller i stan så finns det många goda skäl att skaffa höns:

– Du blir självförsörjande med ägg
– Du får en trevlig hobby som väcker liv i trädgården
– Du får bra gödsel till dina odlingar
– Du får hjälp att hålla ned trycket av insekter i din trädgård

Hur många höns ska man börja med?
Det finns förstås skillnader mellan olika hönsraser men i genomsnitt - beroende på ras, ålder och säsong lägger en höna 1 ägg om dagen. Sedan kan du räkna ut hur många höns du behöver ha för att vara självförsörjande på ägg. Hur mycket utrymme du behöver beror också på rasen. Höns finns i många olika storlekar från mycket små dvärghöns till mycket stora hönsraser, men en tumregel är att varje höna behöver cirka 0,5 till 1 m³ utrymme för att trivas. Startpaketet bas är bra att börja med om du i framtiden vill utöka ditt hönshus med extra moduler. Bor du i stan bör du kolla med din kommun innan du påbörjar ditt projekt, det kan finnas lokala bestämmelser men som huvudregel får du gärna hålla höns i stan, dock inte en tupp.

Vad behöver du för att komma igång?
Först och främst behöver du ett bra och gediget hönshus så att dina höns har ett ställe att övernatta på och där de kan söka skydd för vädret och lägga ägg. Vår rekommendation är att du väljer ett hönshus som ger enkel tillgång till foder och vatten, det ska vara lätt att rengöra och komma åt att plocka ägg. Vårt hönshus har bra ståhöjd inne i hönshuset och tillgång till värpredena från utsidan samt en stor utdragbar bricka i botten så den är enkel och snabb att rengöra.

Startset stort består av:
Ett stort hönshus med hönsgård och en extra modul till hönsgården, foderautomat för 9 kg foder, 10 liters vattenautomat, 15 kg krossade snäckskal, 10 äggkartonger, två fodertunnor ( rymmer 8 kg), ett extra rede och som en extra tillbehör får du också med en äggkläckningsmaskin med plats för 12 ägg. Du måste själv tillhandahålla höns eller ägg för kläckning, strö och värpfoder.

Hönshuset levereras omonterat men i fasta moduler så det går snabbt och enkelt att montera. Bultar och skruvar för montering medföljer och huset levereras inklusive värprede (2 delar), sittpinnar (4 st), hönsstege, utdragsbricka och dörr.

Specifikationer:
Mått totalt:, H x B x L: 160 x 160 x 400 cm.
Mått rede, H x D x L: 35 x 40 x 50 cm.
Vikt totalt: 115 kg.
Material: Svartbetsat trä
Material tak: Asfaltbeläggning
Hönshus storlek: 1 m³
Hönsgård storlek: 7,2 m³
Trådnät hönsgård: 0,9 mm svetsad tråd, maskstorlek 12x12 mm

Relaterade artiklar

Liknande produkter

Rekommenderade för dig