Är du en lantbrukare, spannmålsbonde, hästägare, trädgårdsmästare, landskapsvårdare eller likande och är i behov av en driftssäker maskin som ska användas varje dag under säsong?

Då passar vår serie med maskiner från AHEAD som är alla kraftuttagsdrivna. I sortimentet finns en rad olika slaghackar, både sidoförskjutbara och med arm. I Aheads serie finns även en multiarm med möjlighet att ansluta slaghack, grensåg och slåtterenhet.

 

Den gemensamma nämnaren för AHEAD-serien är robust kvalitet. Tillverkaren har under hela produktionsprocessen haft målet att bygga en serie maskiner som ligger i topp när det gäller kvalitet men som prismässigt ligger på en konkurrensmässigt låg nivå på marknaden för likvärdiga maskiner.

I konstruktionen har man inte kompromissat med komponeneterna, bland annat är maskinerna utrustade med kraftiga lager och en driftssäker växellåda. Spiralrotorn på samtliga maskiner har en exakt balansering vilket visar sig i minimala vibrationer vid användning av maskinen, vilket förlänger maskinens totala livslängd.

Från en ekonomisk synvinkel kommer kostnaden per driftstimme att bli betydligt lägre eftersom underhållstillfällen är mindre, färre slitagerelaterade reparationer och därmed färre kostsamma driftstopp.

Välj rätt

Serien består av fyra olika slaghackar som täcker en lantbrukares behov. Vilken modell som passar dig beror på hur du kommer arbeta med maskinen. Nedan kommer en presentation av de olika maskinerna.

KDK300

Slaghack som har en arbetsbredd på 300 cm, passar dem som behöver klippa stora områden (mer än 6 hektar).  KDK 300 har möjlighet till 37 cm hydraulisk sidoförskjutning vilket gör den lämplig för användning av större gräsytor som ska putsas eller skyddszoner som måste hållas klippta. På klipphuset finns en hydraulisk öppningsbar baklucka som kan öppnas under de perioder då slaghacken går i tuffare terräng. Med luckan öppen kan du få ett högre flöde av gräs och sly och du minskar risken för att det fastnar runt slagvalsen, det sparar både bensin och minskar slitaget på remmarna - Du kan dessutom öka arbetshastigheten.

Rotorn är utrustad med 26 st hammarslagor.
Obs: Maskinen kräver en traktor med 2 dubbelverkande hydraulventiler.

Klicka och läs mer om KDK300 här

VBM220D och VBM250D

Du kan välja en av VBM-modellerna om du behöver bearbeta medelstora och stora områden och samtidigt behöver reglera slaghacken vinkel i förhållande till dikeskanter, staket eller liknande. Med AHEAD VBM modellerna har du möjlighet att tillta klipphuset från - 53 grader upp till +90 grader, samtidigt finns det möjlighet till sidoförskjutning upp till 1380 mm, vilket gör gräsklipparen ännu mer flexibel. På huset finns en hydraulisk öppningsbar baklucka som kan öppnas under de perioder då slaghacken går i tuffare terräng. Med en baklucka har du dessutom bättre förutsättningar för daglig kontroll och service av slagvalsen.

Båda slaghackarna i denna serie är utrustade med ett justerbart fjäderbelastat slagskydd som skonar maskinen om du åker på stolpar, träd eller något annat. För att skydda omgivningen och traktorn är VBM-modellerna utrustade med kraftfulla kedjor och gummiskärmar som fångar stenar och klipprester.

Välj mellan en arbetsbredd på 220 cm eller 250 cm gör den praktisk till att putsa, klippa och slå stora ytor. Med ett rejält chassi klarar maskinen de flesta grönytor.

Rotorn är utrustad med 20st (220D)/24st (250D) hammarslagor.
Obs: Maskinerna kräver en traktor på 90-120 HK.

Klicka och läs mer om VBM220D här      Klicka och läs mer om VBM250D här

NBM105

En kompakt slaghack i robust konstruktion med arbetsbredd på 105 cm och manuell sidoförskjutning på 150 mm. Med bakluckan öppen kan du få ett högre flöde av gräs och sly och du minskar risken för att det fastnar runt slagvalsen, det sparar både bensin och minskar slitaget på remmarna. Maskinen passar gårdar/trädgårdar med mindre arealer som ska putsas och hållas i trim. Den låga vikten gör att den lämpar sig för mindre traktorer.

Rotorn är utrustad med 16 st hammarslagor.

Klicka och läs mer om NBM105 här 

HRM 220 PTO-driven redskapsarm

Med redskaparmen AHEAD har du möjlighet att själv välja vilket av tre olika redskap för släntklippning du har bäst behov av vid skötsel av parkområden, cykel- och gångvägar eller längs skogsvägar. Grundprodukten är en hydrauliskt driven arm som passar för montering bak på mindre traktorer med KAT1- fäste, de olika redskapen kan monteras och bytas av en person. På den mångsidiga redskapsbäraren kan du välja att montera tre olika redskap: en slaghack med 40 Y-slagor som har en arbetsbredd på 100 cm, en slåtterbalk med en arbetsbredd på 175 cm, eller en grensåg med 3 klingor.

Vi rekommenderar att du använder en traktor som väger minst 900 kg. Detta ger den stabilitet som krävs för att arbeta med en av de tre maskinerna.

Läs mer om den HRM 220 PTO-drivna redskapsarmen

Se mer om grensåg S340

Läs mer om T175-slåtterbalk

Läs mer om C100 slaghack

 

foto

 

På P. Lindberg har vi naturligtvis ett komplett reservdelssortiment för alla modellerna i AHEAD-serien.