Är du en lantbrukare, spannmålsbonde, hästägare, trädgårdsmästare, landskapsvårdare eller liknande och är i behov av en driftssäker maskin som ska användas varje dag under säsong?

Då passar vår serie med maskiner från AHEAD som är alla kraftuttagsdrivna. I sortimentet finns en rad olika slaghackar, både sidoförskjutbara och med arm och rotorkultivatorer i olika bredder. I Aheads serie finns även en multiarm med möjlighet att ansluta slaghack, grensåg och slåtterenhet. 

Den gemensamma nämnaren för AHEAD-serien är robust kvalitet. Tillverkaren har under hela produktionsprocessen haft målet att bygga en serie maskiner som ligger i topp när det gäller kvalitet men som prismässigt ligger på en konkurrensmässigt låg nivå på marknaden för likvärdiga maskiner.

I konstruktionen har man inte kompromissat med komponeneterna, bland annat är maskinerna utrustade med kraftiga lager och en driftssäker växellåda. Spiralrotorn på samtliga maskiner har en exakt balansering vilket visar sig i minimala vibrationer vid användning av maskinen, vilket förlänger maskinens totala livslängd.

Från en ekonomisk synvinkel kommer kostnaden per driftstimme att bli betydligt lägre eftersom underhållstillfällen är mindre, färre slitagerelaterade reparationer och därmed färre kostsamma driftstopp.

Välj rätt

Serien består av fyra olika slaghackar som täcker en lantbrukares behov. Vilken modell som passar dig beror på hur du kommer arbeta med maskinen. Nedan kommer en presentation av de olika maskinerna.

KDK300

Slaghack som har en arbetsbredd på 300 cm, passar dem som behöver klippa stora områden (mer än 6 hektar).  KDK 300 har möjlighet till 37 cm hydraulisk sidoförskjutning vilket gör den lämplig för användning av större gräsytor som ska putsas eller skyddszoner som måste hållas klippta. På klipphuset finns en hydraulisk öppningsbar baklucka som kan öppnas under de perioder då slaghacken går i tuffare terräng. Med luckan öppen kan du få ett högre flöde av gräs och sly och du minskar risken för att det fastnar runt slagvalsen, det sparar både bensin och minskar slitaget på remmarna - Du kan dessutom öka arbetshastigheten.

Rotorn är utrustad med 26 st hammarslagor.
Obs: Maskinen kräver en traktor med 2 dubbelverkande hydraulventiler.

Klicka och läs mer om KDK300 här

Slaghack VBM

Du kan välja en av VBM-modellerna om du behöver bearbeta medelstora och stora områden och samtidigt behöver reglera slaghacken vinkel i förhållande till dikeskanter, staket eller liknande. Med AHEAD VBM modellerna har du möjlighet att tillta klipphuset från - 53 grader upp till +90 grader, samtidigt finns det möjlighet till sidoförskjutning upp till 1380 mm, vilket gör gräsklipparen ännu mer flexibel. På huset finns en hydraulisk öppningsbar baklucka som kan öppnas under de perioder då slaghacken går i tuffare terräng. Med en baklucka har du dessutom bättre förutsättningar för daglig kontroll och service av slagvalsen.

Alla modellerna är utrustade med ett justerbart fjäderbelastat slagskydd som skonar maskinen om du åker på stolpar, träd eller något annat. För att skydda omgivningen och traktorn är VBM-modellerna utrustade med kraftfulla kedjor och gummiskärmar som fångar stenar och klipprester.

Klicka och läs mer om VBM här

Slaghack NBM

En betesputs för dig som varje år slår stora och medelstora gräsområden, skyddszoner eller putsar beten.


Slaghackarna i NBM-serien är robusta i konstruktionen och har sidoförskjutning upp till 348 mm och en arbetsbredd på upp till 220 cm. Maskinerna i NBM-serien är ett bra val för de flesta lantbruk, trädgårdar, skogsägare samt trädgårds- och anläggningsentreprenörer.


Modellerna finns med både manuell och hydraulisk sidoförskjutning. Hydraulkit kan köpas till modeller med manuell sidoförskjutning.

Klicka och läs mer om NBM här

HRM 220 PTO-driven redskapsarm

Med redskaparmen AHEAD har du möjlighet att själv välja vilket av tre olika redskap för släntklippning du har bäst behov av vid skötsel av parkområden, cykel- och gångvägar eller längs skogsvägar. Grundprodukten är en hydrauliskt driven arm som passar för montering bak på mindre traktorer med KAT1- fäste, de olika redskapen kan monteras och bytas av en person. På den mångsidiga redskapsbäraren kan du välja att montera tre olika redskap: en slaghack med 40 Y-slagor som har en arbetsbredd på 100 cm, en slåtterbalk med en arbetsbredd på 175 cm, eller en grensåg med 3 klingor.

Vi rekommenderar att du använder en traktor som väger minst 900 kg. Detta ger den stabilitet som krävs för att arbeta med en av de tre maskinerna.

Läs mer om den HRM 220 PTO-drivna redskapsarmen

Se mer om grensåg S340

Läs mer om T175-slåtterbalk

Läs mer om C100 slaghack

 

foto

Rotorkultivator med hög driftsäkerhet 

I linje med de övriga maskinerna i AHEAD-serien har kvaliteten på traktorfräsarna också höjts extra. Det gäller allt från godstjockleken på chassi sidorna och skärmarna till den robusta italienska växellådan, som utgör hjärtat i kraftöverföringen. Här får du maskiner som är byggda för professionellt bruk och lämpar sig för de tunga uppgifterna på åkern.

De fyra modellerna sträcker sig från 130 till 250 cm i bredd och täcker därmed de flesta behoven. Den minsta på 130 cm kräver bara en traktor med minst 25 HK för att vara ett effektivt verktyg på platser där det inte finns utrymme för större maskiner. De stora modellerna, ända upp till 250 cm är för dig som har stora områden och behov av snabb och effektiv fräsning.

Med en AHEAD monterad på traktorn kan du förvänta dig driftsäkerhet långt över det vanliga. Skulle du behöva reserv- eller slit delar har vi dem självklart på lager.

Se alla AHEAD rotorkultivatorer här

Fræser foto

 

På P. Lindberg har vi naturligtvis ett komplett reservdelssortiment för alla modellerna i AHEAD-serien.