Ansiktsmasker, FFP2 - 20 st

Art. 9067876
 I lager

Leveranstid 5-10 arbetsdagar

20 stycken CE-godkända vita engångsmasker, FFP2, som är godkända enligt EN149:2001 och A1:2009. Masken är en personlig skyddsutrustning som skyddar dig mot fasta partiklar, flytande aerosoler och damm. Med resårband och näsband som kan formas efter ansiktet.

Vad betyder de olika märkningarna?
Vid arbete som kräver mask är det oerhört viktigt att du använder rätt filter för rätt arbete för att skydda dig på bästa möjliga sätt. Stoftfilter delas vanligtvis in i tre huvudgrupper, P1, P2 och P3 - nedan följer en kort översikt över vad filtren skyddar mot. För alla filter gäller att om filtret är testat enligt standarden EN 149:2001 skyddar det mot både fasta partiklar och flytande aerosoler.

Klass P1 filter ger endast ett begränsat skydd mot damm (fasta partiklar). Filtret får inte användas om gränsvärdet för föroreningen är lägre än 5 mg/m3. Ett P1-filter skyddar t.ex. inte mot asbestfibrer och kvartsdamm.
Klass P2-filter skyddar i högre grad än P1-filter. Det skyddar mot skadligt och giftigt damm, men inte mot radioaktivt damm, bakterier och virus.
Klass P3-filter skyddar i samma utsträckning som klass P2, men även mot radioaktivt damm, bakterier och virus. Filtret är vanligtvis avsett för användning mot både fasta partiklar och flytande aerosoler, men kom ihåg att kontrollera EN-standarden för säkerhets skull.

Liknande produkter

Rekommenderade för dig